NAJJAČE lige Europe mogle bi od 2021. godine ostati na samo tri mjesta za izravan plasman u Ligu prvaka. Sada za izravan plasman imaju osigurana po četiri mjesta, ali to bi se uskoro moglo promijeniti.

Prije svega, po jednom mjesto ukinulo bi se Englezima, Španjolcima, Nijemcima i Talijanima. Predsjednik Europskih liga Lars-Christer Olsson rekao je da u cijelom procesu žele da svi budu tretirani na isti način.

“Mislim da će sve biti u redu ako sve lige budu tretirane na isti način. Ako Premier liga dobije četiri mjesta, a oduzme se jedno mjesto recimo Bundesligi, to će biti problem. Velike lige su spremne za razgovore o novinama i promjenama u sustavu natjecanja, ali samo pod uvjetom da budu jednako tretirane”, rekao je.

Bio je to svojevrstan odgovor na prijedlog predsjednika Juventusa Andree Agnellija koji je predložio promjenu sustava natjecanja u Ligi prvaka tako da se poveća broj sudionika. Umjesto osam skupina po četiri kluba, Agnelli želi vidjeti šest skupina po šest klubova u njima. To bi povećalo broj utakmica unutar skupina najelitnijeg natjecanja sa šest na čak 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agnelli svoj prijedlog smatra rješenjem za pad popularnosti među mlađim generacijama koje se više okreću kompjuterskim igricama kao što su Fortnite i League of Legends.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr