LIJEPE VIJESTI ZA KRAJINU: Talgo voz iz Sarajeva za Bihać dolazi 2. jula

cazin.net

Kako je saopćeno iz Vlade USK-a, stvoreni su svi uslovi za uvođenje putničke linije Sarajevo – Bihać, pa će tako talgo voz iz Sarajeva stići u Bihać 2.jula.

Nakon što je u proces elektrifikacije 47 kilometara Unske pruge, od Bihaća do Blatne, uloženo više od 2,5 miliona maraka, prvi talgo voz iz Sarajeva stići će na željezničku stanicu u Bihaću u 17:30 minuta, nakon čega će svakodnevno saobraćati na ovoj relaciji, saopćio je ovo direktor Željeznica Federacije BiH, Enis Džafić na današnjem sastanku sa premijerom Unsko-sanskog kantona Huseinom Rošićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku koji je održan u Bihaću, rečeno je da će i cijene vozne karte biti niže nego je prvobitno planirano te da su planirani i popusti na cijenu za studente, penzionere, djecu, novinare…

Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, istaknuo je da je zadovoljan činjenicom da je projekat uvezivanja prostora Krajine u jedinstvenu željezničku mrežu priveden kraju. O potrebi za stavljanje u funkciju Unske pruge ukazao je u aprilu prošle godine na sastanku u Upravi Željeznica F BiH kojem je bio prisutan i ministar u Vladi Federacije BiH Šemsudin Dedić.

Pitanje osposobljavanja pruge istakli su tada među infrastrukturne prioritete, kad su i dobili obećanje direktora Džafića da će za aktivnost na elektrifikaciji pruge na ovom području, JP Željeznice F BiH planirati investiciju od 2,5 miliona maraka.

Podršku projektu dala je i Vlada Federacije i zakonodavna vlast F BiH. Okončanjem ovog projekta stvoreni su uslovi za uvođenje putničke linije Sarajevo – Bihać talgo vozom koji je dosad dolazio samo do Banje Luke.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...