Limotehna Velika Kladuša pobjednik Novogodišnjeg malonogometnog turnira u Bihaću

FENA

Limotehna Zlatara Najo iz Velike Kladuše pobjednik je 34. izdanja Novogodišnjeg malonogometnog turnira u Bihaću. Pobjednici su u finalu nakon boljeg izvođenja penala sa 6:5 nadvisili ekipu Autopraona Sajo Autopraona DD.

Do pobjedničkog pehara i nagrade od 5. 500 KM predvodio ih je najbolji igrač turnira Alen Fetić, dok je najbolji strijelac bio Halid Delić iz drugoplasiranog sastava.

– Posebno je zadovoljstvo osvojiti turnir s tako velikom tradicijom i renomeom. U turnir smo ušli bez velikih ambicija, ali kako je vrijeme odmicalo bili smo sve bolji. Uživali smo u utakmicama pred punim tribinama i mislim da smo sasvim zasluženo slavili – rekao je Samir Šabić iz pobjedničke ekipe.

Malonogometni klub Bihać 1260 odbranio je šampionski naslov u veteranskoj konkurenciji. Najbolji pretpioniri bili su polaznici omladinske škole Sloge 1922 iz Bosanske Otoke, dok je prvo mjesto u pionirskoj konkurenciji osvojio Krajišnik iz Velike Kladuše.

Damir Mujadžić iz pobjedničkog tima bio je najbolji pojedinac veteranskog turnira, dok su najtalentovaniji mladi igrači Nedim Keranović iz Sloge 1922 i Enedin Mulalić iz velikokladuškog Krajišnika.

Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 58 ekipa s područja Unsko-sanskog kantona i iz Republike Hrvatske. Najbolje momčadi su podijelile nagradni fond od 11.000 KM, a u 12 turnirskih dana na tribinama sportske dvorane „Luke“ bilo je skoro 10.000 posjetitelja.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...