Hrvatska ide u polufinale! Nije moglo bez drame… Ipak, slavili su ‘kauboji’ 25-24 i osigurali nastup u završnici natjecanja! Prvi se nakon slavlja oglasio izbornik Lino Červar:

– Ovo je stvarno nešto što prije svega moram se zahvaliti i čestitati igračima koji su prihvatili moju tezu na poluvremenu da ja ne prihvaćam poraz. Pokazali su mentalnu jakost i to je ono što govorim, možeš izgubiti samo ako odustaneš. Poruka je roditeljima da beskrajno vole svoju djecu i da im pomažu kad je teško. Sport šalje poruku.

Prvo poluvrijeme bilo je izrazito loše po Hrvatsku, a izbornik je to lako objasnio:

– Nabili su nam jedno strahovito oštru igru, mi smo izgubili živce, no na kraju se pokazalo da vještina i upornost pobjeđuju. Obrana je bila sve čvršća i kad je bilo najbitnije Šego je dao svoj doprinos. 

Ono s čim se Hrvatska može ponositi je da je nakon kraće pauze opet – na vrhu!

– Vodio sam reprezentaciju 13 puta na velikim natjecanjima, 10 puta smo bili u polufinalu, vratili smo Hrvatsku tamo gdje je mjesto. U vrh svjetskog rukometa! Želim reći da u određenom trenutku kad je bila kriza u našim redovima, nismo klonuli i odlučili smo da nema predaje. Imali smo dosta nepravde s njima, oteli su nam polufinale. Zahvaljujem se publici koja je bila nevjerojatna!

Hrvatska je gubila cijelu utakmicu, na trenutke i po pet razlike, no uspjela se vratiti, a to pokazuje snagu uma:

– Nervoza je bila i na klupi u prvom dijelu. Rekao sam da se moramo primiriti. Nasjeli smo na njihovu igru, promašeni sedmerci su nam veliki problem na ovom prvenstvu, i pored tih nekih faktora smo pokazali mentalnu jakost i to je ono što dijeli vrhunske igrače od manje vrhunskih. Ponosan sam!

Za kraj, izbornik se osvrnuo na nadolazeće prepreke:

– Ja sam u Grazu rekao da smo ispunili prvi zadatak, sad smo ispunili i drugi, sad slijedi treći zadatak. Idemo pokazati da možemo. Treba ostaviti malo prostora dečkima da proslave, dva kola prije kraja smo u polufinalu… Mi smo jedina reprezentacija od 2000. godine do danas koja ima kontinuitet rezultata, uvijek smo prvi vrhu, nikad nismo pali kao ostali do 10., 11., 12. mjesta… Možemo biti ponosni na naš sport.  Prvo nazvati suprugu i svoju djecu pa ću vidjeti što dalje. 

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Ricardo Kulušić – Lino Červar: Imamo mentalnu snagu i to Hrvatsku dijeli od ostalih… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.