Naš je pristup na početku bio loš, nismo dobro igrali u obrani, a Crnogorci jesu u napadu. Nismo imali odgovore na to, ali promijenilo se u drugom dijelu – rekao je Lino Červar.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Hrvatska je u Grazu pobijedila Crnu Goru 27-21 u prvom kolu Europskog prvenstva iako je na poluvremenu gubila 13-12.

– Zaslužili smo pobijediti premda se nadam da ćemo u sljedećoj utakmici biti bolji – dodao je Lino.

U sljedećem kolu Hrvatska od 16 sati igra protiv Bjelorusije, koja je pobijedila Srbiju 35-30, a Crnogorci idu na susjede Srbe (18.15).

HRVATI NAKON POBJEDE…

‘Nije bilo deranja u svlačionici, a bit će muke i s Bjelorusima’

– U prvom poluvremenu nismo dobro igrali, obrana nije naša najjača snaga, u napadu nismo bili strpljivi nego smo nasjeli na njihovu igru, pozicijski napad. Završavali smo individidualno, obrana nije bila kompaktna i nismo igrali timski. Obrana je u drugom dijelu bila jača, dobro je funkcionirala na čelu s Duvnjakom, a i golmanom Šegom – rekao je Červar za RTL i dodao:

– Trebamo čvrsto biti na zemlji, ne smijemo se dizati u zrak i ispraviti pogreške. Budemo li ovako igrali s Bjelorusijom u prvom dijelu, nećemo dobiti utakmicu. Moram pohvaliti igrače za drugo poluvrijeme, radili su ono što su htjeli, ali ne tako za prvo poluvrijeme.

Je li slika Hrvatske iz drugog dijela, u kojem smo -1 okrenuli na +6, on što Lino želi gledati na Euru?

– Uvijek se može bolje, ali igra u drugom poluvremenu sigurno daje optimizam. Moramo tako nastaviti i od početka igrati čvrsto, pametno, mudro. Oni su igrali vrlo mudro, napad im je trajao jako dugo. U drugom poluvremenu smo ih raširili, a obrana je bila granitna i tu smo ih slomili.

KAKO SU IGRALI

Kapetan se potrgao, a Marić opet podsjetio što sve može

– Mandićeva dva isključenja? Ne treba igrati na emociju, ne nasjesti, nego ostati smiren. I još moram reći nešto za kraj. Pozdravljam publiku koja nam je pomogla i bila je igrač više – zaključio je Červar.

– Čestitke Hrvatskoj, no ja sam zadovoljan svojim igračima. Nadali smo se da ćemo nastaviti u drugom poluvremenu kao što smo igrali u prvom – rekao je Zoran Roganović, izbornik Crne Gore, i dodao:

– Kao što znamo, Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu i našla je rješenje s Duvnjakom u obrani 5-1. S nekoliko isključenja platili smo cijenu.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Josip Tolić, iz Graza: Davor Kovačević – Lino Červar nakon utakmice Hrvatska – Crna Gora 27-21, rukometni Euro 2020. u Grazu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.