‘Kauboji’ kreću u novu fazu priprema za nadolazeće rukometno europsko prvenstvo, a popis putnika za Euro skraćen je za još šest imena. to su Mate Šunjić, Ivan Vida, Marin Jelinić, Josip Vekić, Ante Kuduz i Ante Gadža.

Posljednji, treći dio priprema za europsku smotru započet će u srijedu, 1. siječnja. Reprezentacija će se okupiti ispred zagrebačkog hotela Panorama u 10:30 sati odakle će odmah krenuti na pripreme u Poreč. U sklopu trećeg ciklusa priprema u Poreču, igra se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Upravo te dvije reprezentacije otvaraju turnir u petak 3. siječnja susretom u 18:00 sati u Žatiki. Dan kasnije u 16:50 sati igraju Hrvatska i BiH, a turnir se završava u nedjelju 5. siječnja susretom Hrvatska – Katar, koji također počinje u 16:50 sati.

U odnosu na prve dvije faze priprema, reprezentacija će u posljednjem dijelu biti kompletna s obzirom da će se nakon završetka klupskih obaveza, pridružiti igrači njemačke Bundeslige Domagoj Duvnjak, Željko Musa, Marino Marić, Marko Mamić i Ivan Martinović.

Od igrača koji su bili u Poreču na drugom dijelu priprema u svoje klubove vraćaju se Mate Šunjić, Ivan Vida, Marin Jelinić, Josip Vekić, Ante Kuduz i Ante Gadža, odnosno Nikola Grahovac koji je bio ispomoć na crti, a ne nalazi se na popisu igrača koji su prijavljeni za EURO. Svi ti igrači, ali i ostali s popisa 28 koji je službeno prijavljen EHF-u, nastavljaju treninge u svojim klubovima i mogu biti pozvani u bilo kojem trenutku, ukoliko se za to ukaže potreba.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini A protiv Crne Gore (9. siječnja), Bjelorusije (11. siječnja) i Srbije (13. siječnja), a sve tri utakmice “kauboji” će igrati u Grazu. Dvije najbolje ekipe iz skupine izborit će plasman u drugi krug natjecanja.

Izbornik Lino Červar tako je već danas poslao nove pozivnice za to okupljanje. Na njemu se nalaze:

Marin Šego – Montpellier HB
Matej Ašanin – RK PPD Zagreb
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Vlado Matanović – RK Gorenje Velenje
David Mandić – RK PPD Zagreb
Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
Željko Musa – SC Magdeburg
Marino Marić – MT Melsungen
Marin Šipić – RK PPD Zagreb
Domagoj Duvnjak – THW Kiel
Marko Mamić – HC Leipzig
Josip Šarac – RH Celje Pivovarna Laško
Matej Hrstić – RK PPD Zagreb
Luka Cindrić – Barca
Igor Karačić – PGE Vive Kielce
Luka Stepančić – MOL PICK Szeged
Luka Šebetić – Tremblay en France Handball
Ivan Martinović – HC Hannover – Burgdorf

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: HINA – Lino Červar skratio popis za Euro / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.