Kad god je u Umagu, Lino Červar ima svoj ritual kad dođe u našu slastičarnicu. Dolazi stalno u Villu Soši na espresso s mlijekom koje obavezno služimo sa strane. Uz to, Lini služimo i naše vanilin kiflice koje obožava, ali samo dva-tri komada i čašu vode sa strane. Onda on sjedne na terasu i gušta.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Rekao je to Igor Lukin iz umaške slastičarnice Villa Soši. Iako nude desetke vrsta slastica, izbornik europskog doprvaka zna što želi. Sjedeći na terasi u slastičarnici, koja je na samoj gradskoj tržnici, ima pregled na najfrekventniji dio grada.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

– Nema koga ne pozdravi, nema te osobe koja mu ne priđe. Na tržnici su štandovi koje redovito obiđe i pozdravi se s prodavačima, kupcima, prolaznicima… Takav je Lino, naš ‘Mago di Umago’! Uljudan je i jednostavan. S muškima se uvijek rukuje, a žene pri pozdravljanju ljubi – odaje Igor.

Često mu društvo pravi supruga Klaudija, a kod njih dolazi godinama.

– Kad dođe sa suprugom, to postane prava promenada i ne umori se kimati glavom u znak pozdrava. On je prije svega čovjek koji je srčan. Djecu rado pomazi, a s prijateljima često priča o prošlim vremenima. Svima je drago kad ga vide jer Lino je Umag, a Umag Lino – kaže slastičar.

Vanilin kiflice obožava jer nisu preslatke, a mlijeko u kavu stavi ovisno o raspoloženju taj dan pa ga zato djelatnici služe sa strane.

– Kad dođe, znamo da je došao kod nas da se odmori. Uvijek je rado viđen gost. Prvo dođe on, a potom mu se kasnije zna pridružiti supruga, koja je predivna žena. Jako se vole i poštuju. Na terasi lokala znaju dočekati prijatelje, koji nakon razgovora odu, pa dočekaju druge… Lino je strpljiv i susretljiv pa ga zato Umažani obožavaju. Koga god pitate, reći će vam to isto – kaže Igor.

Više saznajte na izvornom linku: Dijana Marić – Lino Červar, slatka tajna: Svaki dan tri vanilin kiflice i espresso, kaže slastičar Igor Lukin / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.