Žao mi je što nisam mogao biti tu večeras. Zaista sam imao najveću želju da nazočim, no bio sam spriječen. Od srca zahvaljujem Akademiji na ovom priznanju. Svjestan sam da je ovo veoma posebna nagrada i počašćen sam što sam postao prvi koju ju je osvojio iz momčadskog sporta. Još jednom veliko hvala, rekao je Lionel Messi na videoporuci prikazanoj na dodjeli Laureusa. 

“I am honoured to be the first to win this award being a sportsperson coming from a team sport.”

Felicidades Lionel Messi 🙌#Laureus20 #SportUnitesUs pic.twitter.com/Qt7UDTpFya

— Laureus (@LaureusSport) February 17, 2020

Nagrada se dodjeljuje od 2000., a ove su godine nagradu odnijeli vozač Formule 1 Lewis Hamilton (35) i nogometaš Barcelone Lionel Messi (32). U svom sportu Messi i Hamilton imaju po šest individualnih nagrada najboljih na svijetu, odnosno Messi ima šest Zlatnih lopti dok Britanac ima šest titula prvaka svijeta u Formuli 1.

Foto: Jerome Miron

Sportašica godine je američka gimnastičarka Simone Biles (22), a prije 11 godina prestižnu je nagradu odnijela i naša Janica Kostelić (38). Nagradu za posebno postignuće dobio je košarkaški savez Španjolske. 


Više saznajte na izvornom linku: Fabijan Hrnčić – Lionel Messi i Lewis Hamilton proglašeni najboljim sportašima svijeta / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.