Dominik Livaković (24) danas je najbolji hrvatski golman, standardni reprezentativac i “jedinica” Dinama, a Josip Čondrić (26) kapetan i najjača karika Istre 1961. A dva ponajbolja golmana HNL-a veže Željko Nježić (73).

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Još dok su bili djeca, on je s njima radio. Po kiši, blatu, vjetru, zimi… Nikad mu nije bio problem. Željko Nježić, poznatiji kao Deda, utjecajan je u golmanskom svijetu. Njegove vježbe, koje su dostupne i na YouTubeu, koristi i veliki Manuel Neuer.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Deda se još trese zbog ovog dara, nije očekivao. No ovo je samo mali znak pažnje, ne mogu vam opisati koliko smo mu Livaković i ja zahvalni na svemu što je učinio za nas. I danas prati sve naše utakmice, ništa mu ne može promaknuti. Uvijek nam govori što smo dobro napravili, a što je moglo biti bolje. Jednostavno, s njim imamo drukčiji odnos – kaže nam Josip Čondrić.

Skromni Livaković nije htio pridavati veliku pozornost svom potezu, smatra da je Deda za sve ove godine rada zaslužio zahvalu. A ona je bila veličanstvena.

– Kako smo došli na ideju? Čuo sam da mu je ‘riknuo’ auto koji je imao godinama. Ma taj je auto skroz zahrđao, ne znam ni koje je godine proizveden, ali znam da je stariji od mene. A ja imam 26 godina! Znao sam kako mu je sljedeći mjesec rođendan, pa sam se sjetio ove ideje i predložio sam je Livakoviću. On se, naravno, oduševio, pa smo odmah krenuli u realizaciju nabave rođendanskog dara za Dedu.

Od ideje do realizacije nije prošlo puno, nekoliko poziva, pregleda i eto novog automobila. Točnije, Opel Corsa iz 2016. godine, čija je vrijednost oko 65.000 kuna, našla se u Dedinu vlasništvu.

– Jako se iznenadio, a to je bio i cilj. Ma ne mogu ni ispričati koliko smo mu zahvalni niti koliko je treninga odradio s nama. Livaković je već postao najbolji hrvatski golman, ključan adut Dinama i hrvatske reprezentacije, ja sam još daleko od toga, ali samo smo mu htjeli pokazati koliko nam je i dalje važan. I kako ne zaboravljamo ljude koji su bili uz nas, koji su vjerovali u nas dok smo bili klinci – rekao je Čondrić.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

A Deda? Eh, teško je i opisati njegovu sreću.

– Uz vrhunske golmane, Josip i Dominik izrasli su u vrhunske ljude. Što da vam kažem, šokirao sam se! Sreća da mi je iz Osijeka stigao sin jer sam bio u takvom stanju šoka da nisam mogao ni voziti. Evo, dok razgovaram s vama, još ne vjerujem da je istina. Kad god se čujemo, uvijek me pitaju kako je ‘baka’, to je moja supruga. Tako je oni zovu. Ma hvala dečkima – kazao nam je Deda.

Izvor: Hrvoje Tironi / 24sata.hr