U Slovačkoj su srebrni Vatreni odigrali jednu od najboljih utakmica reprezentacije u posljednjih 10 godina, a sada ih čeka test u Azerbajdžanu. Pobjedom će doći na korak do sigurnog plasmana na Europsko prvenstvo. 

Nakon četiri odigrana kola Hrvatska ima devet osvojenih bodova, baš kao i vodeća Mađarska, dok Wales i Slovačka zaostaju tri boda. Iako su Azeri bez osvojenog boda, Hrvatskoj se gostovanje u ovoj dalekoj zemlji i ranije pokazalo teškim i ne treba unaprijed upisivati nikakve bodove, a ni pobjedu. Jednom smo gostovali u Bakuu, a završilo je neriješeno.

Utakmica u Bakuu na Bakcell Areni počinje u 18 sati, a prijenos možete pratiti na programu Nove TV ili putem streama na stranici Gol.hr (besplatno unutar Hrvatske). Emisija prije utakmice počinje pola sata ranije.

– Ne plašim se ničega. Mi smo Hrvatska, druga reprezentacija svijeta i ne pada mi napamet bojati se bilo koga. Respektiramo protivnika koji se sigurno želi dokazati, ali strah je nepoznat pojam u našim redovima. Idemo po nova tri boda pa da u Splitu riješimo pitanje prolaska na Euro u utakmici s Mađarskom. Idemo probati ponoviti utakmicu iz Trnave a tada sve ovisi ionako o nama samima – poručio je uoči utakmice Dominik Livaković.

Zlatko Dalić ne namjerava mijenjati sastav u odnosu na utakmicu sa Slovačkom.

– Neće nas zavarati situacija da nemaju nijedan bod. Na nama je da se postavimo i ponovimo izdanje iz Slovačke. Nemamo potrebu puno toga mijenjati. Nadam se da se neće nitko ozlijediti na treningu. Tako da nema potrebe za promjenama – poručio je uoči utakmice Dalić. Međutim, u Bakuu ćemo u kadru vidjeti i jedno novo ime, Hajdukovog kapetana Josipa Juranovića koji je naknadno pozvan zbog ozljede Tina Jedvaja.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Jelena Ćubel / 24sata.hr