Kreće akcija EuroBasket 2021. Prva je stanica Draženov dom, a protivnik Švedska. Hrvatski košarkaši pod Tornjem od 18 sati protiv Skandinavaca otvaraju nove kvalifikacije za veliki turnir, lakše nego što su bile one za SP u Kini koju nismo vidjeli. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Od četiri reprezentacije u skupinu na EP će tri, dakle, ispada da je teže ne plasirati se.

– i prvi, igrači i stožer, smo prvi koji bi trebali izgraditi pozitivu, to je ono što nam je najpotrebnije. U prošlom ciklusu je bilo nekih stvari koje su negativno utjecale na našu ekipu. Momci koji su tu prisutni su kvalitetni, zdravi, mentalno prisutni i koncentrirani, sad samo to sve treba prenijeti na parket i napraviti tu sinergiju na domaćem terenu s publikom. Tko god je na drugoj strani, uza sav respekt, ne moramo se pretjerano opterećivati i možemo se nadati dobrim stvarima – rekao je Roko Ukić, povratnik u nacionalni dres.

KOŠARKAŠKI DRAGULJ DREŽNJAK

‘Bio sam na 13. katu, a potres 7 po Richteru. Prestrašno…’

On će biti jedan od 12 Mršićevih izabranika, a nakon svega što smo proživjeli u prošlim kvalifikacijama, moramo puhati i na hladno.

– Dojmovi su dobri, dečki su došli jako motivirani i željni dokazivanja. Odradili smo nekoliko dobrih treninga. Nestrpljivo očekujemo ovu prvu kvalifikacijsku utakmicu, očekujemo da istrčimo na parket pred punom dvoranom “Dražena Petrovića”, da damo sve od sebe, da uživamo i ja se nadam da će to biti dovoljno za ono što svi očekujemo, a to je pobjeda – najavio je izbornik koji respektira Šveđane.

– Šveđani su stigli u sastavu kakvom smo i očekivali, odnosno u najboljem mogućem. Igraju dosta brzo i agresivni su. Može se reći da preferiraju španjolski stil igre jer imaju pet igrača iz španjolske lige te još dva iz druge španjolske lige – što znači da je sedam igrača produkt španjolske škole košarke. No, ponavljam, mi smo domaćini, dobro smo trenirali, motivirani smo i u dobrom stanju. Moramo parirati njihovom intenzitetu i onda će naša kvaliteta doći do izražaja.

ZA EUROBASKET

Bez Simona u prva dva susreta kvalifikacija: Klub ga ne pušta

Utakmicu možete od 18 sati gledati na drugom programu HRT-a te na Sportklubu 3. Sportklubove programe, ovisno o paketima, imaju mnoge platforme, od MAXtv-a, Iskona, Bneta, Total TV-a, Optime, A1…

Više saznajte na izvornom linku: Davor Kovačević – LIVE STREAM Hrvatska – Švedska, kvalifikacije za EuroBasket 2021., prijenos uživo, gdje gledati utakmicu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.