Dva snažna potresa, prvi jačine 5,3 i drugi jačine 5,0 stepeni pogodila su jutros Zagreb i izazvala štetu na zgradama. 

Službenici u vatrogasnoj stanici rekli su da nema potvrđenih informacija o žrtvama, a direktor zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić rekao je da je povređeno, a ne poginulo jedno dete na koje je pao dio krova. Ljekari se bore za njegov život.

Iovako teška situacija zbog epidemije koronavirusa je sada još više pogoršana u Hrvatskoj, a to je probudilo empatiju u regionu i izbrisalo pređašnju netrpeljivost.

foto: Agencije

Ljudi na društvenim mrežama pokazuju da su uz stanovnike Hrvatske, a među njima je i pjevačica Jelena Karleuša. Ona je na Instagram storiju poslala poruku podrške komšijama.

– Svim srcem uz Zagreb – poručila je pjevačica.

foto: Printscreen

Novi.ba/Srbija Danas

Više saznajte na izvornom linku: – LJEKARI SE BORE ZA ŽIVOT DJETETA, HITNO SE OGLASILA JELENA KARLEUŠA: Napisala samo 4 riječi (FOTO) / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.