Medicinsko osoblje jedne bolnice u jugoistočnoj kineskoj provinciji Anhuej od sreće je zaplesalo u dvorištu nakon što je više izlječenih pacijenata otpušteno iz bolnice.

Danima su se protiv koronavirusa neumorno borili na “na prvoj liniji”, a onda su si uzeli trenutak odmora i otplesali dio iz baleta Labudovo jezero.

Iz te je bolnice u kratkom roku otpušteno šest pacijenata, a u cijeloj zemlji izliječeno je 32.000 pacijenata, prenosi South China Morning Post.

Njihov radosni ples dirnuo je milione korisnika na internetu.

“Neodoljivi su i zaslužuju puno poštovanja”, “Oni su pravi anđeli”, samo su neki od komentara.

 

Više saznajte na izvornom linku: – LJEKARI U KINI OD SREĆE ZAIGRALI ISPRED BOLNICE: Objavljene odlične vijesti, CIJELI SVIJET OVO PRENOSI (VIDEO) / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.