So je važna karika za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma, ali veliki unos ostavlja ozbiljnije posljedice po imuni sitem.

U ovom periodi je od ključne važnosti da imunitet bude jak, kako bi tijelo moglo da se izbori sa virusom ukoliko ga napadne.

Nedavno je provedeno naučno istraživanje u kojem je učestvovala grupa ljudi koja je pristala da prođe kroz mnogobrojne biohemijske testove. Oni su svakog dana uzimali 6 grama soli više od preporučene doze. 

Samo nedjelju dana kasije njihovi rezultati su se značajno pogoršali i primjećen je nagli pad imunog sistema. “Jednostavno rečeno, imunitet je počeo da se urušava i slabi odbrambena moć tijela”, kažu lekari. 

Višak soli sprječava organe da pročišćavaju krv. Ako telo ima previše soli, tada voda počinje da se zadržava u organima i tkivima, zbog čega bubrezi prestaju normalno da funkcionišu. Dalje, zbog zadržavanja toksina u tijelu stvara se pogodno tlo za razvoj raznih upala.

Posljedice prekomerne konzumacije soli su i razvoj hroničnog umora, problemi sa srcem, iscrpljenost i pad koncentracije, kao i problemi sa zglobovima i mišićima.

(stil.kurir.rs)

 

Više saznajte na izvornom linku: – LJEKARI UPOZORAVAJU: Ovaj začin potpuno uništava imuni sistem, A SKORO SVI GA KORISTIMO / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.