Elena Perminova, bivša ruska manekenka, danas uživa u luksuzu, dizajnerskoj odjeći i putovanjima, odnosno živi život iz snova. 

Nije uvijek bilo tako, jer je odrastala u najtežem siromaštvu, ali, poput neke bajke, pojavio se njen princ na bijelom konju, odnosno ruski oligarh Aleksander Lebedov.

Ova zanosna plavuša, koja je prije nekoliko dana proslavila 33. rođendan, danas je influencerica sa skoro dva miliona pratilaca, a nekada su slatkiši njoj i njenoj porodici predstavljali luksuz. Sa 16 godina Elena je napustila dom, a uz tadašnjeg dečka počela je dilati drogu. Ubrzo je policija uhapsila, a osuđena je na šest godina zatvora. A i cinkala je glavnog dilera, zbog čega je dobijala ozbiljne prijetnje smrću.

Očajni roditelji tada su molili za pomoć Lebedeva, koji je radio na donošenju zakona o programu zaštite svjedoka. 

Bivši KGB-ovac i milijarder odlučio je pomoći Leni, a njegov utjecaj izvukao je iz zatvora.

– Sarađivala je s njima, ali skoro je ubijena – rekao je Lebedev svojevremeno za medije. 

On joj je našao dobrog advokata, a kasnije je tvrdio da vezu s 27 godina mlađom djevojkom nije započeo tada, već nekoliko godina kasnije. Njegov stariji sin iz prvog braka Evgenij stariji je čak osam godina od Lene. 

Nakon izlaska iz zatvora Lena se počela baviti manekenstvom te je pozirala za “Playboy”. Počela je nositi revije visoke mode, a ubrzo je počela njena romansa s jednim od najbogatijih Rusa.

Danas imaju troje djece, a Lena se posvetila njihovom odgoju. Hobi joj je moda te je moguće vidjeti u prvom redu na svim važnijim modnim revijama u evropskim prijestonicama.

Rusi su joj dali nadimak “moderna Pepeljuga”.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.