Bio je sjajan tenisač, fantastičan je trener, a briljira i u šahu. Ma Hrvat Ivan Ljubičić (41) može baš sve! Ljubo se umirovio još 2012. godine i posvetio se trenerskom poslu. 

Već nekoliko godina pod svojom palicom drži legendarnog Rogera Federera. Tenis se ne igra već dva mjeseca zbog korona virusa, a ta bi stanka mogla potrajati barem još dva mjeseca. Ivan je iskoristio to vrijeme kako bi usavršio svoje vještine u nekim drugim hobijima, a jedan od njih je i šah gdje je pokazao visoku razinu znanja.

Foto: HANDOUT

Peti šahist svijeta Francuz Maxime Vachier-Lagrave organizirao je online simultanku u kojoj je sudjelovao nekoliko ljudi, a među njima i naš Ljubičić. Uspio je odoljeti svim napadima i izvukao je remi protiv Francuza koji bi se trebao sučeliti s Magnusom Carlsenom za naslov Svjetskog prvaka. 

I got lucky multiple times. I thank @Vachier_Lagrave for giving me an opportunity to play against him and being so kind. I hope wins the candidates and I will then consider preparing him for @MagnusCarlsen 🤣🤣🤣 https://t.co/c90w4m3oNI

— Ivan Ljubicic (@theljubicic) April 10, 2020

Donio nam je olimpijsku broncu 2004. godine, Davis Cup 2005., osvojio je Indian Wells, a sada je pokazao da je sjajan i u šahu namučivši jednog od najboljih na svijetu.


Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Ljubičić je remizirao s petima šahistom na svijetu / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.