Iako je kompanija m:tel potpisala ugovore sa NS FBiH i NS RS o sponzorstvu Prve lige FBiH i Prve lige RS, te su najavljeni direktni TV prijenosi prvenstvenih mečeva u tekućoj sezoni putem kanala Arena Sport, kako sada stvari stoje, od toga u praksi ipak neće biti ništa.

“M:tel, kao jedan od lidera telekom operatera na području BiH ovim putem nastavlja davati podršku nogometu, te će preuzeti i prava prenosa za emitovanje utakmica Prve lige Federacije BiH putem kanala Arena sport i na taj način omogućiti svim gledaocima u BiH praćenje utakmica Prve lige FBiH putem TV prenosa.” – navedeno je svojevremeno prilikom potpisa ugovora između kompanije m:tel i NS FBIH.

Naime, kanal Arena Sport do sada je direktno prenosila tek dva susreta Prve lige FBiH i Prve lige RS, po jedan iz oba prvenstva, a odigrano je više od polovine mečeva u jesenjoj polusezoni, te je postalo i više nego jasno da će navijači klubova u ovim prvenstvima biti uskraćeni mogućnosti da gledaju timove koje podržavaju, odnosno, već uveliko i jesu.

Ovakva situacija zasigurno ne ide u prilog popularizaciji nogometa u BiH, te je jedino rješenje da Arena Sport proda ili ustupi prava nekoj od TV kuća koje imaju mogućnost prenositi prvenstvene mečeve Prve lige FBiH i Prve lige RS.

Izvor: sportskevijesti.com

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.