U Skupštini Srbije krajem prošle godine poslanici su čitali Vučićeve ocjene sa fakulteta, a one su ovih dana ponovo aktuelne u javnosti.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović donio je u Skupštinu Srbije svoj indeks sa fakulteta, ali i fotokopiju indeksa predsjednika Srbije i predsjednika naprednjaka Aleksandra Vučića.

On je potom pročitao da je Vučić iz Uvoda u pravo dobio 10, kao i iz Opšte sociologije, Ustavnog prava, Političke ekonomije…

Dodao je i kako je predsjednik Srbije završio Pravni fakultet sa prosječnom ocjenom 9,44.

– Završio je Pravni fakultet u Beogradu sa prosječnom ocjenom 9,44 – iznio je Martinović Vučićev prosjek i dodao da je imao desetke iz uvoda u pravo, opšte sociologije, ali i iz političke ekonomije kod Miroljuba Labusa, koji je, kaže, bio Vučićev politički protivnik.

Izvor: / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.