Trebalo bi da shvatite da je život trnovit put i da svako gleda kako sebe da uzvisi iznad svega. Mnogi će pokušati da vas uvrijede i ponize i tako ćete posumnjati u svoju vrijednost. Zato je dobro da poslušate sledeću priču i upamtite je kada se nađete u sličnoj situaciji.

Poznati govornik započeo je svoj seminar tako što je podigao novčanicu u iznosu od 20 dolara. U sobi od 200 ljudi, upitao je: “Tko bi želio ovu novčanicu od 20 dolara?” Ruke su počele dizati. Većina je željela tu novčanicu. Zatim je govornik nadodao:

“Dat ću nekome od vas ovu novčanicu, ali dozvolite mi da prvo nešto učinim – zgužvao je novčanicu. Potom je upitao: “Tko i dalje želi ovu novčanicu?” Ipak, ruke su i dalje bile gore u zraku. “Pa”, nastavio je: “Što ako učinim ovo?” I spustio je novčanicu na pod i zgazio ju cipelom.

Podigao je novčanicu s poda, sada svu zgužvanu i prljavu. “Ima li netko da i dalje želi ovu novčanicu?” Ipak, ruke su se podigle. “Prijatelji moji, svi ste sada naučili vrlo vrijednu lekciju. I bez obzira to što sam učinio s novcem, vi ste ga i dalje željeli, jer to nije smanjilo njegovu vrijednost.

Još je vrijedilo 20 dolara i još uvijek je to bio novac. Mnogo puta u našem životu, bivamo zgaženi, zgužvani, padnemo na zemlju u prljavštinu zbog odluka koje donosimo i okolnosti koje se nađu na našim životnim putevima. Osjećamo se kao da smo bezvrijedni.

Ali bez obzira što se dogodilo ili što će se dogoditi, nikada nećete izgubiti svoju vrijednost. Ljudi imaju želju da ponize i uvrijede onoga ko vrijedi Vi ste posebni – i to nemojte nikada zaboraviti! Vjerujte u sebe i u najgorem trenutku i kada padnete i kada pokleknete. I kada vas drugi mažu blatom – vi i dalje vrijedite.

Izvor: pult24

Više saznajte na izvornom linku: admin / pozitivanstav.com
Više o njoj i sličnim vijestima pratite klikom ovdje.

– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.