Alida Drejer (27) iz Sidneja cijelog života bori se sa viškom kilograma, a kaže da više nije išla u školu nego što je išla, kako bi izbjegla ruganje vršnjaka.

– Uvijek sam bila krupna, zbog čega su me maltretirali u školi pa sam znala da i po tri mjeseca ne idem na časove. Činjenica je da sam bila navučena na hranu, iako sam za sve krivila genetiku. Za doručak sam, recimo jela, mnogo tosta i putera, za ručak bih pojela dvije ogromne porcije makaron sa sirom i sušija, a večera bi bila pica. Poslije večere bih navalila na grickalice i slatkiše – kaže Alida koja je ovim tempom uspela da dođe do 145 kilograma, što joj je uništavalo život.

– Nemoguće je hodati sa tolikom kilažom, butine su mi stalno krvarile. Nisam mogla da hodam ni 100 metara, a uhvatili bi me jezivi grčevi u listovima. Nisam mogla ni da imam odnose jer se tijelo prosto ne pokreće onako kako bi trebalo – kaže Alida. Na sve to, dolazila su i svakodnevna vrijeđanja.

Foto:Facebook

– Svi u porodici su me stalno zvali “debela”. Momci su mi stalno govorili “šteta, imaš lijepo lice”, a stranci su nerijetko za mnom vikali “bum, bum, bum”, i imitirali kako se zemlja trese dok hodam – kaže ova mlada žena.

Sa 20 je ušla u vezu sa dečkom, ali kaže da nisu bili intimni jer je nju bilo sramota da se skine. Potom, sa 23 je poželela dete, ali su joj ljekari rekli da neće moći da začne dok ne smrša. A onda joj se veza sa dečkom okončala – dečko, ju je, kaže ostavio uz reči da je predebela, i tada je, kaže, napokon shvatila da mora da preduzme nešto.

Otišla je na bajpas želuca, i uz strog režim ishrane i treniranja, skinula je 77 kilograma za oko godinu dana.

– Sada konačno mogu da živim, mogu da hodam, da vježbam i da se smijem. Ne samo to, sada imam dovoljno samopouzdanja da mogu da kažem “ne” ako nešto ne želim, što ranije nisam mogla. Ova transformacija mi je definitivno promenila život i konačno sam zavolela sebe – poručuje Alida.

Više saznajte na izvornom linku: – LJUDI SU MI SE RUGALI, A DEČKO ME OSTAVIO JER SAM BILA OGROMNA: Sad sam mršavija 77 kilograma, A TI ISTI MI ZAVIDE! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.