Ljute me svi koji kažu da je nogomet muški sport

avaz.ba

Branka Cvijetić, igračica Libera

Ništa u životu nije lako, ali kada dođu plodovi uspjeha, osjećaj je nevjerovatan, Brankina je poruka mladima

Branka Cvijetić od malih nogu gajila je ljubav prema nogometu. Rođena Sokočanka trenutno nastupa za SFK Libero iz Goražda, koji se takmiči Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

– Još kao djevojčica igrala sam nogomet s dječacima i maštala sam da jednog dana budem u ženskoj ekipi, kojih je u to vrijeme slabo bilo. Počela sam trenirati s djevojkama i igrati prije sedam godina – kaže Cvijetić.

Pozitivan stav

Dvadesetogodišnja Branka, koja igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, smatra da je ženski nogomet u BiH zapostavljen te je ljute oni koji misle da je nogomet isključivo muški sport.

– Osuđujem one koji kažu da je nogomet muški sport. Kada već tako govore i misle, voljela bih da nađu jedan pravi razlog za to – poručuje igračica SFK Libero iz Goražda.

Za uspjeh ove mlade nogometašice zaslužni su njen trud i rad, obrazovanje i definitivno dobar stav.

Bitan komentar

– Moj najveći uspjeh je u svakoj dobro odigranoj utakmici. Ono što će vam olakšati put jesu volja, rad i trud. Ništa u životu nije lako, ali kada dođu plodovi uspjeha, osjećaj je nevjerovatan – Brankina je poruka mladima.

Osim što blista na terenima, Branka važi i za jednu od ljepših nogometašica u našoj zemlji.

– Vanjska ljepota nije mi donijela ništa. Unutrašnja ljepota mnogo je važnija i ako je u koheziji s vanjskom, onda dobivamo kompletnu ličnost za koju možemo reći da zrači i da je lijepa.

Svi mi volimo čuti lijep komentar od drugog pola i svaka žena uživa u tome, ali meni je isključivo bitan komentar samo jednog muškarca – poručuje mlada nogometašica.

Navija za Juventus

Cvijetić je trenutno treća godina Visoke škole za uslužni biznis na Sokocu. Velika je zaljubljenica u muški nogomet.

– Omiljeni klub mi je Juventus, a igrač Kristijano Ronaldo (Cristiano) – otkriva Branka.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...