Dva vrlo bitna fudbalera Tottenhama Hugo Lloris i Harry Kane pojavili su se danas u klubu nakon što im je dopuštena nešto duža pauza poslije Mundijala u Rusiji.

Lloris je bio više u centru pažnje od Kanea, ali ne zbog toga što je on osvojio sa Francuzima Svjetsko prvenstvo, već zbog toga što je imao nesreću da ga fotoreporteri ‘uhvate’ baš u trenutku kada se je prolazio pored spiska trofeja Pijetlova iz Londona.

Naravno, to možda i nije toliko zanimljivo nekima, ali navijačima koji navijaju za druge klubove u Engleskoj je vrlo smješno i iskoristit će ponovo priliku da se našale na račun londonskog kluba.

Njihova vitrina je vrlo siromašna što se i može vidjeti po nabrojanim trofejima s lijeve strane fotografije na kojoj je i Lloris. Pijetlovi su posljednji trofej osvojili još prije 10 godina, a tada su osvojili Liga kup što baš i nije za pohvaliti se.

Inače, klub se između ostalog može pohvaliti da je dva puta osvojio Kup Uefa, osam puta FA Cup i četiri puta Liga kup. Naravno, nijedan od ovih trofeja se ne može mjeriti sa Premiershipom kojeg navijači Tottenhama potajno priželjkuju i u narednoj sezoni.