Sarajevska policija i vještaci protiv požarnestruke čekaju zvaničnu potvrdu vještaka protivpožarne struke da je požar u restoranu „Cordoba“ koji se nalazi u BBI centru, izazvao kvar na plinskoj grijalici.

No, nakon što je izbjegnuta velika tragedija na vidjelo su isplivale frapantne informacije koje otkrivaju trgovci zaposleni u objektu želeci da ostanu anonimni.

Naime, nevjerovatna je informacija da su lopovi iskoristili evakuaciju tokom koje su posjetioci i uposlenici spašavali živu glavu za krađu!?

Trgovci tek čekaju da se provjeri stanje da bi se utvrdilo koliko stvari nedostaje.

U BBI posluje dosta trgovina sa ekskluzivnom i skupom robom.

Prema dosadašnjim informacijama i za vrijeme uviđaja primjećeni su pojedinci koji su krišom ušli u objekt.

Naime, u prodavnici poznatog italijanskog brenda “Carpisa“ gdje se prodaju torbe zatečena je grupa od četiri lopova, ali je njihov plan osujećen te su ih zaštitari istjerali vani.

S druge strane u prodavnici skupocjenog krzna „Nerz“ primjećeno je da nedostaju skupe bunde.

U prizemlju se nalaze prodavnice nakita i satova, ali do inventure sa sigurnošću se ne može kazati da li je i tu bilo krađa, mada se sumnja.

Također, gužvu i evakuaciju prilikom kontradiverzionih pregleda zbog lažnih dojava u ovom objektu lopovi su i ranije pokušavali iskoristiti, ali su ih u tome kako saznajemo spriječavali zaštitari.

Iz sarajevske policije kazali su nam da će o ovom slučaju imati više informacija kada odgovorni iz prodavnica prijave nestranak stvari.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.