Bivši predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz (76) preminuo je od posljedica korona virusa u Madridu. 

Sanz je u utorak, 17. ožujka primljen u bolnicu nakon što se njegovo stanje pogoršalo. Osam dana bio je u groznici, a tek nakon toga je njegov sin prepoznao simptome bolesti te je Sanz otišao u bolnicu. 

Nakon što je tamo primljen testiran je na korona virus i bio je pozitivan. Samo dan od testiranje je prošao, a njegovo zdravlje još se pogoršalo te je preminuo.

Sanz je rođen u Madridu 1943. godine, u upravi kluba bio je od 1985., a u svojoj prvoj punoj godini kao predsjednik Reala nanovo je izgradio momčad koju su činili Fabio Capello, Mijatović, Šuker, Roberto Carlos i Seedorf. Momčad koja se nije kvalificirala za europska natjecanja prvi put u svojoj povijesti ponovno je osvojila prvenstvo.

Nakon odlaska iz ‘kraljevskog kluba’, Sanz se i dalje bavio nogometom. Od 2006. do 2010. godine bio je vlasnik španjolske Malage. Bio je blizu kupovine talijanskog Barija, a poznat je i po zapletu s kupovinom Parme kada je nakon što je uplatio 8 milijuna eura avansa, ipak odustao od kupovine kluba 2006. godine.

Više saznajte na izvornom linku: Ricardo Kulušić – Lorenzo Sanz (76): Bivši predsjednik Reala umro od korona virusa / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.