Svaki dan se sve više sportaša uključuje na razno razne načine i pomaže u ovim teškim trenutcima koji su pogodili, kako Hrvatsku, tako i cijeli svijet. Brojni su primjeri, neki pomažu donacijom novca, neki donacijom opreme…., a najnoviji primjer za svaku pohvalu su dvojica bivših nogometaša Hajduka, dva prezimenjaka, Lovre i Nikola Kalinić, koji su odlučili donirati opremu splitskoj bolnici.

Riječ je o najpotrebnijoj opremi za zaštitu medicinskog osoblja koje radi u otežanim uvjetima i s povećanim brojem pacijenata, dakle o maskama, rukavicama, zaštitnim odijelima i ostaloj prijeko potrebnoj opremi koja danas doslovno spašava živote onih koji brinu o svima nama.  

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iako Lovre danas brani boje Toulousea a Nikola Rome, nisu zaboravili odakle su otišli u svijet i kome pomoć najviše treba. Inače, Lovre je sudjelovao sa suigračima i članovima stručnog stožera reprezentacije u još jednoj akciji, prije nekoliko dana prikupili su 4.2 milijuna kuna za borbu protiv koronavirusa i podršku gradu Zagrebu koji je uz sve nedaće pogodio i razoran potres.

Foto: Tino Jurić

Nakon što smo doznali za informaciju o donaciji tražili smo potvrdu kod obojice ali su odbili razgovarati na tu temu jer je donacija bila privatna i nisu ni željeli da javnost za nju sazna.

Više saznajte na izvornom linku: Tomislav Gabelić – Lovre i Nikola Kalinić donirali KBC-u Split / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.