NJEMAČKA je jedna od država domaćina Europskog prvenstva u nogometu koje se trebalo održati 2020. godine, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođeno na ljeto 2021. godine. 

Izbornik tamošnje reprezentacije Joachim Löw poslao je poruku koja je odjeknula u sportskoj javnosti Europe. 

“Posljednjih nekoliko dana potaknulo me na duboko razmišljanje. Svijet je, čini mi se, doživio kolektivnu katarzu. Imam osjećaj da se i priroda usprotivila ljudskom ponašanju. Jer način na koji smo živjeli i radili proteklih godina bio je neodrživ.

Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći i što većim profitima. Uopće nas nisu zanimali glad u svijetu, prirodne katastrofe. Sada smo suočeni s nečim što pogađa baš sve, napokon smo shvatili što je zapravo važno u životu!”, rekao je Löw.

Svoju poruku zaključio je nogometom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da bi naša reprezentacija željela ovog ljeta igrati na prvenstvu koje je izborila. Svaki sportaš živi za te velike utakmice i velike turnire, ali svi mi moramo štititi zdravlje i živote ljudi, to naravno vrijedi i za nogomet.

Zbog toga je ovakva odluka u potpunosti ispravna, odgodi europske smotre nema alternative. Do prije nekoliko tjedana smo razmišljali o Bundesligi, Ligi prvaka, Europskom prvenstvu, a sada kada je koronavirus paralizirao svijet, više ništa nije kao prije!”

Pogledajte kako vratar njemačke reprezentacije provodi dane u karanteni zbog koronavirusa:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Löw: Bili smo okrenuti novcu, pohlepi, moći… Sad smo shvatili što je zapravo važno / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.