Rukomet je velika ljubav moje obitelji i mene. Od malih nogu uz brata Filipa krenula sam na rukomet. Ljubav je rasla sve više i više, te je toliko narasla da ne mogu prestati trenirati, unatoč svim obavezama koje imam.

Govori nam to mlada rukometašica Zrinjskog Lucija Vistorop (20), koja je svoju ljubav prema rukometu dokazala na vrlo originalan i posve neobičan način. Naime, spasila je svoj klub, kojemu je prijetio bankrot.

Ona je u jednom TV showu, u kojem je bila njezina ekipa, ogrebala srećku i osvojila 10.000 KM (oko 37.700 kuna), a taj novac je u tom trenutku spasio klub koji je iz Prve lige Federacije BiH ušao u Premijer ligu, prvi rukometni razred u BiH.

– TV show je bio u listopadu prosle godine. Išli smo klupski u Sarajevo na Federalnu televiziju, na probi sam ogrebala 10.000 KM, što je bilo za ne povjerovati, zatim emisija kreće uživo i opet ogrebem 10.000 KM. Taj novac je doslovno spasio klub u tom momentu, tako da to, iako je pomalo smiješno, odražava pravu situaciju u klubu i oko njega – govori nam Lucija, dokazujući kako se od rukometa ni živi, ali se za rukomet živi.

Uz studiranje, Lucija i radi, ali na treninge dolazi.

– Uz posao i studiranje nije lako stizati na sve treninge, ali naravno treneri imaju razumijevanja. Rukomet mi nije na prvom mjestu, kao što je bratu. Ipak je profesionalni rukomet zastupljeniji kod muskaraca, točnije plaćeniji je. Njegove utakmice u mlađim dobnim skupinama gledali smo svaki vikend, na poluvremenu bih izlazila na teren bacala loptu. Samo sam došla jedan dan kući i rekla da zelim upisati rukomet – kazala nam je Lucija o bratovom utjecaju na njezin izbor i karijeru.

A brat joj je Filip Vistorop, rukometaš hrvatskog prvaka PPD Zagreba. Iako skromno napominje kako joj rukomet nije na prvom mjestu, Lucija je već nastupala za mladu reprezenatciju BiH.

– Juniorska reprezentacija je bila samo poticaj za nastavak treniranja, ali ne očekujem poziv u seniorsku reprezentaciju. Možda poziv i dođe jednog dana, ali o tome o buducnosti – kazala nam je Lucija Vistorop, a zbog njihovog prezimena mnogima je promaknulo da su Mostarci.

Prezime je rusko, djed je bio ruski mornar koji se zaljubio i ostao živjeti na ovim meridijanima.

– Za djeda znam samo iz priča oca i tetke jer nisam upoznala ni baku ni djeda. Rođen je u Krasnodaru 1896. godine, bio je mornar i iskrcao se u Dubrovniku. Radio je u Sarajevskoj pivovari na proizvodnji leda. Upoznao je baku u kasnoj dobi, dobio moju tetku i oca, te ubrzo preminuo – zaključila je Lucija, koja se nada kako će i ovaj intervju pomoći curama, rukometašicama, da ne odustanu od sporta u Mostaru.

Više saznajte na izvornom linku: Velimir Begić – Lucija Vistorop, sestra Zagrebova rukometaša: Na srećki sam dobila novac i spasila Zrinjski od bankrota / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.