Ušao je u dvoranu Kameliju na prvom katu zagrebačke Panorame baš poput najveće zvijezde. Nasmiješen od uha do uha, raspoložen, kako i ne bi kad je reprezentacija u pitanju, sa svima se pozdravio, izgrlio i onda “bacio” u “ralje” novinarima. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

 

Pa, prvo pitanje, kako se uopće Luka Cindrić uspio probiti do Zagreba iz Barcelone?

– Uspio sam jer sam imao rano let, da je bio kasnije, ne bih. Baš je problematično, srećom, nisam u centru pa nisam baš tako osjetio taj problem, ali stvarno je kaotično. Zapravo, stanje je još i gore nego što je prikazano ovdje kod nas.

“KAUBOJ” NIKOLA JUKIĆ

Kaštelanin trpa u Francuskoj: Tko je novi adut Line Červara

Inače, van prosvjeda, kako je živjeti u Barceloni nakon Skoplja i Kielca?

– Ma odlično je, baš uživam. Kako rekoh, nisam u centru, malo sam sa strane jer ne volim gužve. Malo sam bliže plaži, ima nekih 20 minuta do dvorane. Grad još nisam uspio razgledati, jednostavno nisam imao vremena.

Za nogomet i Camp Nou se nađe ili?

– Idemo često gledati nogomet, kad god sam mogao, išli smo na Camp Nou, dosad, mislim, tri utakmice. Atmosfera je prekrasna.

A španjolska liga? Rukometna, jasno.

– Super je liga za dokazivanje mladim igračima, u usporedbi s Makedonijom i Poljskom gdje sam igrao dobra je odskočna daska. Mi protivnike dosta lagano rješavamo, pa svatko ima svojih 15-20 minuta. Nažalost, naš je trening jači nego utakmica, pa kod kuće nemamo dobru posjetu, no zato punimo dvorane u gostima.

S kim ispunjavate slobodno vrijeme?

– Nije to baš mentalitet kao kod nas, uglavnom shvaćaju trening kao posao i poslije svatko ide svojoj kući. Meni nedostaje malo tog našeg “đira”, a s Palmarssonom sam se najviše sprijateljio. On je nekako najotvoreniji.

AKCIJA NJEMAČKA

Dečki, evo vam šansa: Červar u repku pozvao srebrne juniore

Nijemci u srijedu u Areni neće imati suđenje kao u Kölnu. Valjda…

– Neće sigurno, haha. Treba im se osvetiti. Iako su to prijateljske utakmice, rekao bih da su nam dosta važne. Malo je vremena da se uigramo i moramo iskoristiti to na najbolji način, a ne da dođemo sa stavom što bude, bude. 

Bit će to, vjerujemo, jako dobro.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr