MARKO PANTELIĆ, potpredsjednik Nogometnog saveza Srbije i bivši srpski reprezentativac, gostovao je na televiziji Prva gdje je pričao o slučaju Luke Jovića.

Podsjetimo, srpski napadač Real Madrida je prije tri tjedna ignorirao molbu vlasti da srpski državljani ne dolaze u Srbiju iz zemalja pogođenih koronavirusom da ne bi došlo do daljnjeg širenja tog virusa.

Jović je prekršio pravila. Umjesto da bude u karanteni otišao je na rođendan svoje djevojke. Zbog toga je bio žestoko kritiziran u Srbiji i Španjolskoj, a tek ga čeka pravni postupak.

Tužiteljstvo je naložilo da se protiv Jovića podnese kaznena prijava u redovnom postupku. On će tako po isteku vremena koje treba provesti u karanteni biti sproveden na saslušanje u tužiteljstvo. Samim tim Joviću prijeti ozbiljna kazna, do tri godine zatvora ili 150 tisuća dinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Najprije, veliki je pritisak na Luki. Došao je privatnim avionom i u redu, napravio je grešku. Luka je častan, kaznu će platiti, ali nije napravio ništa da bi zbog toga morao biti u kućnom pritvoru ili poslan kod suca za prekršaje”, kazao je Pantelić.

Od trenutka kada se doznalo za Jovićev čin španjolski mediji su napali Srbina, a brojni su tražili i da ga se potjera iz Reala. To je zasmetalo Panteliću.

“Apeliram i na novinare. Jovića su stavili na stup srama. Ljudi, on je naš igrač, naša budućnost. Ok, dogodilo se što se dogodilo, ali zapamtite, Jović ima samo 22 godine i idućih deset godina mora igrati za reprezentaciju. Pošten je i častan momak, strašan je nogometaš. Čak i kad mu ne ide, moramo stati iza njega. A ne da se piše ‘Marca je rekla ovo, Zidane je rekao ono’. Svatko treba snositi posljedice, ali ovo je hajka.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – “Luka je pribijen na stup srama, ovo je hajka. Ne zanima me što kažu Marca i Zidane” / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.