Prestižni magazin France Football po ulasku u 2020. godinu sastavio je momčad desetljeća. Sama krema svjetskih nogometaša, onih koji su najviše obilježili nogomet posljednje desetljeće, našla se na jednom mjestu. A od samog pogleda na moćnih 11 na trenutak zastane dah.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Veliku čast i privilegiju biti dio nabolje jedanaestorice ima i hrvatski kapetan Luka Modrić koji je, kako i doliči igraču njegova renomea, u veznoj liniji postavljen uz magični Barcelonin duo Andresa Iniestu i Xavija Hernandeza.

– Modrić je dobio Ballon d'Or 2018. godine nakon što je odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva i zajedno s Marcelom i Sergijem Ramosom bio ključna figura u Realovu osvajanju četiri Lige prvaka između 2014. i 2018. – piše As.

Modrić je u tom periodu bio najbolji veznjak svijeta. Dobio je brojne individualne nagrade od kojih su definitivno najcjenjenije Ballon d'Or kojom je prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, Fifina nagrada “The Best”, kao i nagrada za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Čudesnu karijeru zaokružio je novim priznanjem i uvrštavanjem u najboljih 11 desetljeća.

Osim Luke Modrića, u idealnoj momčadi su Iker Casillas, Philipp Lahm, Virgil Van Dijk, Sergio Ramos, Marcelo, Xavi, Andres Iniesta, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar.

Najboljih 11 prošlog desetljeća (2010-2019):

Golman: Iker Casillas
Obrana: Philipp Lahm, Virgil Van Dijk, Sergio Ramos, Marcelo
Vezna linija: Xavi, Luka Modrić, Andres Iniesta
Napad: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar

Više saznajte na izvornom linku: Boris Trifunović – Luka Modrić izabran u momčad desetljeća po izboru France Footballa / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.