Odveo je Hrvatsku kao kapetan do Eura 2020., a dan poslije izazvao je popriličan kaos na Interliberu, sajmu knjiga na Zagrebačkom velesajmu, prilikom predstavljanja autobiografije “Moja igra” u sklopu štanda 24sata.

Nakupilo se oko 1000 ljudi, mahom mališana i djece, koji su uzvikivali njegovo ime i strpljivo čekali potpis i fotografiju s idolom.

Nakon što je podijelio potpise i prisutnima ispričao pozadinu svojeg književnog prvijenca, Modrić se zaputio na Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu na daljnju promociju i predstavljanje svoje knjige.

Među uzvanicima bili su Slaven Bilić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Zlatko Dalić, Ivan Perišić, Dominik Livaković, legenda Reala Emilio Butragueno, kao i buduća legenda Reala Marcelo.

Desni bek ‘kraljeva’ došao je u Zagreb kao gost Luke Modrića i Matea Kovačića, kojem je bio i na svadbi u lipnju 2017. godine kada je Mateo oženio dugogodišnju djevojku Izabel. Veliki su prijatelji na terenu i izvan njega pa Brazilac nije propustio uveličati Lukin dan.

– Osjećaj koji ne mogu objasniti. Braćo, volim vas – napisao je Marcelo na Instagramu.

– Nadam se da će mladima moja priča biti inspirativna, to me vodilo kad sam se odlučio pisati je, da će pomoći djeci da ostvare svoje snove i ambicije, da im sve kroz što sam ja prošao pomogne – rekao je Modrić pa opisao kako je bilo sjećati se na taj način cijelog života:

– Bilo je emotivno to opet prepričavati proživljavati, bilo je i suza… Neke sam stvari prvi put ispričao, a najteže i najemotivnije je svakako bilo pričati o epizodi s mojim djedom (kojeg su četnici ubili na kućnom pragu, nap. a.), on je bio vrlo važan dio moga djetinjstva. Nogometno je jedan od najtežih trenutaka bio onaj poraz od Turske na Euru 2008., ali 2018. smo to obilato naplatili pa je i taj Beč pao u zaborav.

A je li bilo slavlja nakon još jednog osiguranog velikog natjecanja?

– Bilo je malo slavlja, zaslužili smo. Imamo dobru momčad i na Euru možemo napraviti velike stvari.

Koliko ćete vi još igrati za reprezentaciju?

– Još Euro pa ćemo vidjeti…

 

 

Izvor: Boris Trifunović, Ante Buškulić / 24sata.hr