Hrvatska muška rukometna reprezentacija završila je drugi dio priprema za Europsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj koje počinje za deset dana, a prije posljednjeg “glanca” imat će samo jedan dan odmora.

– Gotovi smo s prva dva dijela, sve je to prošlo u redu, a sada imamo jedan dan u Zagrebu (31.12.) pa se na Novu Godinu okupljamo s Nijemcima koji napokon dolaze i onda smo kompletni – rekao nam je Luka Stepančić, “prva frizura Kauboja”.

Popularni Kefa ne strahuje. Novih ozljeda nema, a ovo što ima – Ma to nije ništa – kaže.

Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

OKUPLJANJE RUKOMETAŠA

‘Još je dug put pred nama, ali samo da više ne bude ozljeda’

– Koliko znam nema novih ozljeda. Hrstina masnica na oku je više precizan udarac, nego li da je teška ozljeda. Preskočio je samo jedan trening i sve ostalo odradio  – hvali suigrača Luka, a mi ga pitamo što je s njegovim bolnim stopalom?

– Ma to…Dobro je to, oporavljam se, do Eura ima još, za Euro sam sto posto spreman – govori “Mađar” od 203 centimetra.

Lino Červar u prvi je krug pozvao puno debitanata, a neki su ubrzo otpali. ‘Kauboji’ kreću u novu fazu priprema za nadolazeće rukometno europsko prvenstvo, a popis putnika za Euro skraćen je za još šest imena. to su Mate Šunjić, Ivan Vida, Marin Jelinić, Josip Vekić, Ante Kuduz i Ante Gadža. Sada kada Lino ima manji broj igrača i kada se priključuju Nijemci, kreće taktička priprema.

Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

KLADIONICE

Je li moguće: Hrvatska je tek sedmi favorit za zlato na Euru!

–  Radili smo puno na snazi. O tome se brine Kajba (Damir), dok je profesor Rak (Miljenko) tu da nas drži u dobroj kondiciji – pojašnjava za 24sata Luka pa dodaje:

– Osim toga, analizirali smo protivnike, naravno, najviše Crnu Goru. S njima igramo prvu utakmicu i želimo ju dobiti, iako znamo da neće biti lako. Oni pokazuju da im je sve ove godine samo trebalo da ih netko dobro posloži, a talente su imali. Pobijedili su i nas u zadnjem susretu, dobili su Dansku uz golmana Simića koji je imao 15 obrana. Neće biti lako, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe jer znamo koliko psihički znači otvoriti natjecanje s pobjedom, osobito zato što se bodovi prenose, a ne znaš protiv koga bi ti mogli zatrebati – kaže Stepančić koji će ovaj doček Nove 2020. provesti u krugu obitelji. 

Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

BLIŽI SE EURO

Červar još šestoricu poslao na čekanje, sad stižu bundesligaši

– Sumnjam da će itko od ekipe na nekakav veliki doček. Sutradan ujutro se okupljamo i idemo u Poreč, neće nitko to riskirati. Osobno ću biti s obitelji, mislim da će dosta igrača tako provesti doček, budući da ih onda nećemo vidjeti mjesec dana – kaže mladi tata. 

 U sklopu trećeg ciklusa priprema u Poreču (od 1.1.), igra se i Croatia kup na kojem uz Hrvatsku još sudjeluju BiH i Katar.

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Luka Stepančić: Za Novu s obitelji, a onda ide taktika za Crnu Goru / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.