Lukač o obezbjeđenju Dodika: Postoji dogovor sa Direkcijom

Vijesti.ba

Komentarišući špekulacije oko obezbjeđenja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač izjavio je da postoji dogovor sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i da za sada to sasvim dobro funkcioniše.

Lukač podsjeća da je Dodik rekao da “jedino vjeruje Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a i da ne želi da ga obezbjeđuju ljudi koje nikada u životu nije vidio”.

Naglasio je da je za bezbjednost Dodika i dalje odgovorno obezbjeđenje, koje je taj zadatak imalo i dok je on bio predsjednik RS-a.

– Oni su svaki dan s njim i ulaze normalno i u Predsjedništvo, imaju pravo na oružje i ovlaštenja koja im niko ne može da oduzme, jer zakonom je to dozvoljeno. Postoji dogovor sa Direkcijom; jedno njihovo vozilo se uključuje sa njihovom pratnjom u obezbjeđenje predsjedavajućeg Dodika, a to tako sada funkcioniše i nema nikakvih problema – naveo je Lukač.

Napomenuo je da nemaju argumenata oni koji od toga hoće da naprave neki novi problem, jer sve ovo sasvim dobro funkcioniše i za sada svi vrše svoje zakonske funkcije i obaveze.

(Vijesti.ba)

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...