Goran Janković (37) koji je bio u zatvoru zbog ubistva žene, punca i punice izvršio je samoubistvo u Okružnom zatvoru u Novom Sadu. Janković je 24. maja 2019. ubio ženu Mirjanu, punicu Nadu i punca Branislava pred svojom djecom. 

Gnusnom zločinu, koji je šokirao srbijansku javnost, prethodila je prijava Jankovićeve supruge zbog nasilja u porodici. Kako je i sam ispričao na saslušanju, kobnog jutra došao je kući iz kafane i “nešto mu je kvrcnulo u glavi” pa je odlučio da ode kod žene u kuću gde je živjela sa roditeljima, kako bi joj se osvetio.

U rancu je ponio macolu i garderobu koja će mu kasnije koristiti za bijeg. Čim je došao na kućni prag Pajića, izvadio je macolu i nasrnuo na svog bivšeg punca Branislava jer je bio najkrupniji. Zatim je ušao u kuću i nastavio svoj krvavi pir. Nasrnuo je na punicu. I njoj je, također, presudio udarcem macolom. A onda se ustremio na suprugu.

Kako je i sam ispričao, najprije ju je tukao i davio, želeći da iskali sav bijes na njoj, a zatim joj je ubrzo i presudio. Da zločin bude još jeziviji, sceni ubijanja punca, punice i supruge svjedočili su njegovi maloljetni sinovi. Nakon što im je ubio i majku, okrenuo se ka njima i starijem dječaku rekao: “Zapamtite, tata nije bio ovdje!”


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Macolom ubio ženu, punca i punicu pa presudio sebi u zatvoru / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.