Bh. modni studio Kaftan saopćio je da je sinoć na dodjeli Oscara njihovu haljinu nosila glumica Rebecca King-Crews, supruga glumca Terryja Crewsa.

Sjajni dizajnerski bosanskohercegovački modni dvojac, sestre dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović, poznatije kao Kaftan studio, nastavljaju da pišu pozitivnu historiju bh, ali i regionalne dizajn scene.

Dodjela Američke filmske akademije osim po najboljim filmskim ostvarenjima, koja su obilježila proteklu godinu, poznata je i po najprestižnijem crvenom tepihu u svijetu na kojem se sinoć po prvi put u historiji Bosne i Hercegovine i Oscara našao i dizajn nekog modnog brenda iz BiH.

Poznati američki glumac Terry Crews se na svečanoj ceremoniji Oscara 2019. pojavio u pratnji svoje supruge Rebecce King-Crews koja je za ovu priliku izabrala elegantnu bijelu statement haljinu Kaftan studija iz Sarajeva.

Kaftan studio dizajn se tako našao u društvu svih velikih modnih brendova kao sto su Valentino, Oscar de la Renta, Givenchy, Dior, Elie Saab, Versace, Giambattista Valli, Chanel, itd.

(N1)