Mađarska policija otkrila je novi tunel za krijumčarenje migranata ispod ograde na granici sa Srbijom.

Tunel vodi iz Srbije do mađarske teritorije, a sinoć su ga na području naselja Čikerija otkrili pripadnici granične policije. Mađarska policija navodi da je tunel osiguran i da će brzo biti zatrpan.

Ovo je peti slučaj u proteklih godinu da su mađarski pogranični organi otkrili podzemni prolaz. Mađarska policija juče je privela i deportovala 110 migranata, zatečenih bez dokumenata na teritoriji Mađarske ili u pokušaju ilegalnog prelaska granice, prenosi RTS.

Među njima je najviše Avganistanaca, Sirijaca i Pakistanaca.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.