Eurosong: Madonin nastup razočarao mnoge AFP
Madona imala razočaravajući nastup na Eurosongu, evo zbog čega je sve fanovi ismijavaju

Njeno sudjelovanje izazvalo je niz protesta

Autor: index.hr

Pažnju na Eurosongu, četverosatnom spektaklu ili, kako bi rekli kritičari, paradi kiča i neukusa, najviše je ukrala kraljica popa Madona (Madonna).

Ona je u kreaciji Žan Pola Gotjea (Jean Paul Gaultiera) izvela 30 godina stari hit “Like a Prayer” i novu pjesmu “Future”. Premda je dio fanova na društvenim mrežama bio oduševljen nastupom, većina je ipak primijetila da je kraljica popa prilično “falšala” i promašila intonaciju te je njenu vokalnu izvedbu proglasila lošom.

Madonna autotune gone wrong 🙄 #Eurovision

— Andi (@grumpycorkchef) May 18, 2019

She can't even do autotune right, what the hell Madonna #Eurovision

— Eter Puralis (@EterPuralis) May 18, 2019

Autotune! WELCOME!

— India Knight (@indiaknight) May 18, 2019

“Let's never underestimate the power of music to bring people together” – @Madonna, at the Grand Final of the Eurovision Song Contest 2019.#DareToDream #Eurovision pic.twitter.com/18RF5r0Kq3

— Eurovision (@Eurovision) May 18, 2019

Madonino učestvovanje izazvalo je niz protesta, no 60-godišnja zvijezda rekla je prije takmičenja:

– Nikad neću odustati od muzike da bih zadovoljila nečije politikantske motive niti ću prestati govoriti protiv povreda ljudskih prava gdje god da su te povrede počinjene.

Prije samog nastupa u subotu navečer nekoliko je puta ponovila da “muzika spaja ljude”, a tokom izvedbe dvoje plesača nakratko se pojavilo na pozornici u kostimima ukrašenim izraelskim i palestinskim zastavama. 

– Taj dio nastupa nije bio na probi. Eurosong je nepolitičko događanje i Madoni je to dano do znanja – poručili su organizatori.

(Autor: Avaz)