Maja ima 37 godina, 11-oro djece, posao i širok osmijeh na licu: Ipak, JEDNA STVAR joj teško pada…

blic.rs
Maja ima 37 godina, 11-oro djece, posao i širok osmijeh na licu! Ipak, jedna stvar joj teško pada… Posljednjih 12 godina, život Maje Kovačević je usmjeren na rađanje i odgajanje djece. Ima ih čak 11-oro, a ispunila je svoju želju da ima veliku porodicu, koji je napravila sa svojim suprugom Rašom.

Njih dvoje imaju svoj privatni biznis i uživaju u čarima velike porodice, piše srbijanski Blic!

U 6h ujutru, u kući Kovačevića u selu Vrdila kod Kraljeva vlada mir i tišina. Mama Maja ustaje prva, brzo se sprema i pije kafu s nogu, a onda ide od sobe do sobe i razbuđuje svoju vojsku, njeno 11-oro djece. Nerijetko, probude se i sami i tad u sekundi nastaje haos. Svi uglas samo viču mama i nešto traže, a ima i onih koji bi da se maze. Uvijek nekom nešto fali, pa tako jednima nedostaju čarape, drugima trenerka ili majica, a oni najmlađi negoduju jer žele da im se promjeni pelena, pronađe duda ili napravi mlijeko.

,,Jutro nam je najteži dio dana. Tad svima nešto treba u istom trenutku, a još njih šestoro žuri da se spremi za školu. Ali to traje do osam i poslije toga nam dan izgleda kao u svim drugim porodicama. Stariji su u školi, a ja i ovi mlađi spremamo ručak i obavljamo druge obaveze,” kaže Maja (37), koja je sa suprugom Radišom od svoje 17. godine.

Maja je oduvijek sanjala o velikoj porodici, a uz podršku njenog supruga, taj san joj se ostvario.

,,Znate šta, kad žena pored sebe ima dobrog muža i dobrog čovjeka, onda može da ima i desetoro djece. Samo je bitno da je on razumije i podržava, a meni se posrećilo da nađem takvog muškarca,” rekla je Maja o svom Raši, koji je trenutno u bolnici zato što je polomio kuk.

U njihovoj kući ne postoji podjela na muško-ženske poslove, a i djeca imaju svoje obaveze. Tako je Miloš zadužen da ide u prodavnicu, Milica vodi računa imaju li svi čarapice na nogama kako se ne bi prehladili, Milan i Mihailo brinu o bebama i vrlo su požrtvovani i odgovorni, iako su tako mali.

Kovačevići ništa ne prepuštaju slučaju i na vreme moraju da misle o svemu jer organizovati život u jednom tako velikom domaćinstvu nalik je organizaciji posla u manjem preduzeću. Ipak, najgore je kad zakaže tehnika.

,,Dešavalo se da nam se pokvari mašina za veš i to nas potpuno parališe jer je uključujemo dva-tri puta dnevno. Sudove peremo non-stop, a samo za jedan dan treba nam oko sedam vekni hljeba i isto toliko litara mlijeka. Taj broj se stalno povećava,” –kaže Maja.

,,Kad zaspu, obavezno ih obiđem. Prvo ih prebrojim, a kad se uvjerim da su svi tu i kad vidim kako bezbrižno i slatko spavaju shvatim koliko sam sretna žena,” kaže Maja.

Ono što je najviše iznervira je kad djeca iz škole dođu zabrinuta, zato što su ih drugari zadirkivali.

,,Djeca k’o djeca. Sa komentarima znaju da budu vrlo okrutna i surova, pa su tako prozivali našu djecu govoreći im „Koliko vas ima. Pa vi ste kao cigani“. Ali Rašo i ja uvijek porazgovaramo sa njima, objasnimo im zašto ne treba da obraćaju pažnju na takve komentare i brzo ih to prođe. Na sreću, djeca su nam pozitivna, baš kao i ja,” objašnjava Maja, koja je po zanimanju novinar.

Inače, Maja nije samo mama, već je i uspješna poslovna žena. Sa suprugom Radišom ima izdavačku kuću „Glas Srbije,“ koja izdaje „Kraljevske novine,“ kao i „Glas Srbije“. Iako se od izdavaštva teško živi, Kovačevići ne kukaju. Oni svakog dana vrijedno rade i bore se za svoju porodicu sa osmijehom na licu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...