Članica delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) Dušanka Majkić učestvovat će na 19. zimskom zasjedanju PSOSCE-a, koje će se 20. i 21. februara održati u Beču.

Učesnicima zasjedanja, među kojima će biti oko 300 parlamentaraca, te predstavnika vlada država članica OSCE-a, obratit će se predsjednik Nacionalnog vijeća Austrije Volfgang Sobotka (Wolfgang) i predsjednik PSOSCE-a Džordž Serateli (George Tsereteli).

Najavljeno je i održavanje sjednica tri opća komiteta PSOSCE-a, tokom kojih će zvaničnici vlada i relevantni stručnjaci, uključujući i visokog komesara Ujedinjenih naroda za ljudska prava, govoriti o pitanjima efikasnog korištenja mehanizama OSCE-a za rješavanje dugotrajnih sukoba, o sigurnosnim posljedicama klimatskih promjena i multilateralnoj saradnji u oblasti ljudskih prava.

Zimsko zasjedanje PSOSCE-a u Beču bit će okončano zajedničkom sjednicom tri opća komiteta na kojoj će se raspravljati o borbi protiv antisemitizma, diskriminacije i netolerancije u regiji OSCE-a. Na sjednici će biti predstavljeni i izvještaji šefova OSCE-a, saopćeno je iz PSBiH.  


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Majkić na 19. zimskom zasjedanju PSOSCE-a u Beču / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.