Ninoslav Jovanović (47), poznat javnosti kao Malčanski berberin, osumnjičen za otmicu djevojčice iz Suvog Dola (12), iz pritvora u Nišu prebačen je sinoć u Specijalnu bolnicu u Beogradu, saznaje Telegraf. 

Prema saznanjima, on je iz zatvorske ćelije Kaznenopopravnog zavoda upućen na psihijatrijsko vještačenje. 

Naime, radi se o stručnom procjenjivanju njegove uračunljivosti u trenutku otmice i ponašanju tokom bijega pred potjerom policije i uopće o njegovom psihičkom stanju. 

– Dovezen je kasno uvečer. Normalno se ponaša – kaže izvor iz istrage.

Ustanova u koju je smješten nije bolnica Centralnog zatvora, kako su mediji prenosili, već zasebna jedinica koja samo dijeli zgradu s ovom institucijom.

Nakon psihijatrijske procjene, istraga će se opredijeliti o eventualnom podizanju optužnice ili donošenju odluke o liječenju u specijalnoj ustanovi, kaže izvor blizak istrazi.

Podsjetimo, Malčanski berberin uhapšen je nakon 17 dana bijega, nakon što je, kako se sumnja, oteo, silovao i mučio maloljetnicu iz Suvog Dola.

On se tokom potjere skrivao u zemunici, a 5. januara uhapšen je na groblju u selu Malča, koje se nalazi na oko 20 kilometara od centra Niša.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Malčanski berberin prebačen u Specijalnu bolnicu u Beogradu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.