Sarajevska policija jučer je uhapsila maloljetnog migranta iz Afaganistana zbog sumnje da je s više osoba učestvovao u razbojništvu nad čertvoricom migranata iz Pakistana.

Policijska uprava Ilidža jučer je u 14:30 sati obaviještena da je oko 13:30 sati u naselju Blažuj više osoba napalo S. H. (26), F. I. (26, B. A. (23) i R. A. (23) svi iz Pakistana.

Napadači naoružani noževima
Tom prilikom razbojnici su uz prijetnju noževima Pakistancima oteli određenu sumu novca, mobilne telefone i srebreni nakit, a zatim su pobjegli.

– Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pomenutog dana u 23 sata lišili slobode malodobno lice, rođeno 2003.godine u Afganistanu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo)- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija traga za ostalim napadačima
Maloljetni migrant predat je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

Izvor: Avaz.ba