Anne Marie Alves-Ćurčić, novinarka i mama tragično preminule Marije Ćurčić, poznate klabing promoterke i modela, koja je izvršila samoubistvo u novembru 2018, posvetila se borbi za podizanje svijesti o mentalnom zdravlju.

“Dragi klaberi, ljetnja sezona je u punom jeku, Instagram i FB puni su vaših fotografija sa party-ja, matinea, aftera i after aftera. I sve je to zaista super, iskreno to mislim. Međutim, posmatrajući sve te fotke na kojima prepoznajem i neke koji su činili dio Choccomuffinove “ekipe”, kako ih je zvala, imam potrebu da vam prije svega kažem da je život dragocjen. Vodite brigu o sebi! Živite punim plućima poštujući i vrednujući sebe, ne pristajte na diktate polusvijeta, ma kako skockani i napucani bili. Gradite iskrena prijateljstva – dragocjena su jer ih zapravo nema puno, ali traju za cijeli život, i u dobru i u zlu. Pravite razliku između poznanika (makar bili i dio “ekipe”) i onih kojima je zaista stalo do vas i koji će vam baš zbog toga bez ikakve zadrške reći ono što misle pa i po cijenu da se naljutite (duboko u sebi, znaćete da vas vole, baš kao i vi njih). Jer, oni su ti kojima ćete moći da se povjerite kad vam je teško. Oni su ti koji će vas uputiti, dati snagu da potražite pomoć stručnjaka, ako vam je potrebna.

Jer, #VAZNOJE da imate svijest o tome da nema tabua kada je mentalno zdravlje u pitanju, to nije nešto apstraktno, što nema dodira sa nama. Depresija, anksioznost nisu nešto što samo od sebe odlazi.

Poštovani vlasnici klubova, promovišite važnost brige o mentalnom zdravlju – predivna je ova mladost, sačuvajmo je”, napisala je novinarka na svom Facebook profilu kako bi bar na takav način pomogla svima koji prolazi kroz istu borbu koju je vodila njena kćerka.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba