Uefa je izbacila Manchester City iz Europe za iduće dvije sezone, a uz to je engleski klub udarila po džepu te će morati platiti 30 milijuna eura kazne. Ipak, engleski mediji javljaju da im najgore tek slijedi.

Naime, City je prekrišio i pravila Premiershipa lažiranjem financijskih izvješća od 2012. do 2016. godine, kad je klub na pojačanja potrošio 700 milijuna eura. Telegraph piše da Cityju prijeti oduzimanje bodova od strane FA-a, a možda čak i izbacivanje u četvrti rang.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

U spomenutom razdoblju City je osvojio naslov prvaka 2013/14. sa samo dva boda ispred Liverpoola. Utvrdi li Premiership prijestupe kakva je utvrdila Uefa, prijeti mu oduzimanje bodova pa bi naslov mogao pripasti Liverpoolu, piše Daily Mail, koji tvrdi i kako bi klub zbog financijskih prijestupa mogao biti primoran prodavati najveće zvijezde poput Kevina De Bruynea i Raheema Sterlinga.

Aferu je prvi otkrio njemački Der Spiegel 2018. Spiegelov izvor bio je portugalski haker Rui Pinto.

Spomenuti haker u zatvoru je već godinu dana zbog istrage koja ga je osumnjičila zbog čak 147 kaznenih djela, no na sudu će se naposljetku sukobiti samo s 90 točaka optužnice – redom hakiranja, sabotaže i prevare. Pintova žalba odbijena je u četvrtak i ne čini se da će uskoro na slobodu. Ipak, za sobom je povukao City…

HAKER RUI PINTO

Čovjek koji je srušio City: Još je u zatvoru, odbili mu žalbu…

City ima još tjedan dana za podnošenje žalbe Sportskome arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei i, prema najavama, to će i učiniti.

– Žao mi je zbog Pepa, City pod njegovim vodstvom igra fenomenalno. Momčad sigurno nije imala pojma što se događa i nije kriva. A je li klub prekršio neka pravila ili ne, u to ne želim ulaziti – rekao je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp.

Više saznajte na izvornom linku: Mato Galić, Josip Tolić – Manchester City izbačen iz Europe na dvije godine, mogli bi mu oduzeti naslov, prijeti i rasprodaja igrača / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.