Dok su nogometna svjetla bila uperena na Ligu prvaka, Manchester City igrao je zaostali susret Premier lige protiv West Hama. I pobjedom 2-0 malo je primirio sve teškoće u kojem se klub nalazi nakon Uefine kazne, ali i ogromnog zaostatka za Liverpoolom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Odjeci kazne već su se vidjeli i na posjeti, Etihad je bio poluprazan, ali i takav je imao razne “pozdravne” poruke za Uefu kojoj je poručio da će se vidjeti na sudu.

Guardiola je goste napao s najjačom artiljerijom koja je prvi gol isporučila nakon pola sata. Zabio je Rodri nakon udarca iz kuta, dok je u 62. De Bruyne u gol pretvorio asistenciju Bernarda Silve.

KAŽU STRUČNJACI

Evo slamke spasa za Guardiolu: City će igrati LP iduće sezone?

Građani su smanjili zaostatak za Liverpoolom na 22 boda sa 17. pobjedom. Titula je odavno prekrižena, ali ne i Liga prvaka sljedeće sezone jer engleski prvak je odmah uputio žalbu CAS-u od kojeg može zatražiti “posebno izuzeće” koje ukida suspenziju dok slučaj ne bude u potpunosti ne bude riješen.

Foto: PHIL NOBLE

– Vrlo je izgledno da će City tražiti izuzeće, bilo bi vrlo neozbiljno da to ne iskoriste – kazao je vodeći pravnik u sportskim pitanjima John Mehrzad. 

Ni Guardiola ne gubi nadu.

– Nije još gotovo. Klub vjeruje da ovo nije fer. Žalit ćemo se i pričekati. Vjerujem klubu 100 %, objasnili su mi razlog zbog čega se sve ovo dogodilo. Optimistični smo da će na kraju istina pobijediti i da ćemo igrati u Ligi prvaka sljedeće sezone, naravno ako se kvalificiramo.

Više saznajte na izvornom linku: Davor Kovačević – Manchester City pobijedio West Ham 2-0 / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.