MILAN MANDARIĆ odlazi iz Slovenije i rasprodaje sve što tamo ima. Američko-srpski biznismen vlasnik je nekoliko značajnih nekretnina, kao i najpopularnijeg nogometnog kluba, ljubljanske Olimpije.

Nekadašnji vlasnik Portsmoutha, Leicester Cityja, Sheffield Wednesdaya, Nice i Charleroia očigledno je pred odlaskom iz Slovenije u kojoj u posljednje vrijeme provodi se manje vremena, a sve češće je u svom domu u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Prodajem sve što imam u Sloveniji!” rekao je za ljubljansko Delo i dodao:

“To bi trebalo služiti za financiranje kluba do kraja godine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularne Zmajčeke kupio je 2015. godine za samo četiri milijuna eura i nakon nekoliko uspješnih sezona, uglavnom u domaćoj ligi i kupu gdje su osvajali trofeje od čega dva s Igorom Bišćanom, odlučio odustati. Kap koja je prelila čašu bilo je novo ispadanje njegovog kluba iz kvalifikacija za Europa ligu.

Slovenski mediji navode da on u Ljubljani prodaje jednu zgradu, a u Kopru zemljište što bi trebalo značiti zaradu od nekoliko milijuna eura. Dio tog novca služit će za financiranje i konsolidaciju kluba od kraja godine, a onda će ga prodati.

Kako je sam potvrdio, Mandarić je u Olimpiju uložio 15 milijuna eura, ali nikada nije uspio u potpunosti podići taj klub.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr