Ruska manekenka koja se proslavila na naslovnici “Voguea” Lila Sudakova (26) optužena je da je je ubila svog supruga Sergeja Popova (28) nakon što je kući doveo nepoznatu djevojku koju je upoznao u baru i zahtjevao da im njegova žena kuha. Ako Lila bude osuđena za ubistvo, može otići u zatvor na 15 godina.

Njena mama Irena Sudakova (48) kaže da je manekenka već duže vrijeme žrtva porodičnog nasilja i da je sve bila samoodbrana. Nakon što ga je ubola nožem Sudakova je odmah zvala hitnu pomoć i Popov je brzo odvezen u bolnicu gdje je podlegao povredama.

Ona je priznala da je ubola nožem svog muža s kojim je bila četiri godine zajedno i u prvom trenutku je rekla da se to dogodilo zbog ljubomore jer je flertovao s drugom ženom, prenose ruski mediji.

Majka osumnjičene je dodala da je pijani Popov doveo kući ženu koju je upoznao u baru i očekivao da će im Sudanova skuvati večeru.

Počupao ju je snažno za kosu i udario je u noge, a kaže da to može da potvrdi i očevidac koji je bio u kući.

– Sklonio se od nje, ali se vratio dok je sekla povrće za salatu. Počupao ju je za kosu i dok je pokušavala da se odbrani ona ga je slučajno ubola nožem. Moja kćerka se sva tresla. Lila je ovde žrtva, ovo je bila samoodbrana – rekla je njena majka Irena.

– To je bila tako bolesna ljubav. Sve je bio nesrećni slučaj – dodala je ona.

Irena je rekla da je Popov tukao Lilu i ranije kada je bio pijan.

Ona je dodala da je njen zet bio pametan, da je sve očarao svojim umom i da je računarski genije, ali da je bio alkoholičar i arogantni snob, a ona sama je bila prisutna dok je tukao Lili.

Izvor: Telegraf.rs

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.