Manekenka Nerma Juko (26) 2016. godine učestvovala je na izboru Miss BiH za Miss svijeta i plasirala se među deset najljepših djevojaka u našoj državi. Atraktivna ljepotica iz Visokog od djetinjstva je maštala da jednog dana hoda modnim pistama, što je uz dosta truda i ostvarila. 

– Kako su godine prolazile, ljubav prema manekenstvu bila je sve jača i znala sam da je to ono što zaista želim raditi. Izbor za Miss BiH je bio ostvarenje mog sna i moja odskočna daska u svijet modelinga i otad živim svoje snove – kaže Juko.

Trenutno ima mnogo obaveza i angažmana.

– Otkrit ću vam da imam ponudu za snimanje spota za jednog veoma poznatog pjevača, još razmišljam – govori bh. manekenka te dodaje su zdrava ishrana i trening tajna njene vitke linije.

Iznijela je i svoj stav kada je riječ o estetskim zahvatima na koje se sve više djevojaka odlučuje.

– Još se nisam podvrgla nekom estetskom zahvatu, ali nemam ništa protiv estetske hirurgije sve dok je to u nekim granicama. Važno je ne pretjerivati ni u čemu. Zadovoljna sam svojim izgledom i mislim da na sebi ne trebam ništa mijenjati – riječi su naše sagovornice, koja smatra da je izgled presudan u modelingu te da postoje kriteriji kako jedan model treba izgledati.

Svojim zanosnim izgledom ova ljepotica nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

– Svaka lijepa žena svjesna je da privlači pažnju, ali najbitnije je naučiti se nositi sa svime što ljepota i uspjeh donose. Nikada nisam smatrala da imam određeni tip muškarca. Veoma mi je bitno da je muškarac od samog početka potpuno iskren prema meni i, naravno, muškarac mora biti muškarac u pravom smislu te riječi – govori atraktivna manekenka.

Osim prema modelingu, zgodna Visočanka gaji veliku ljubav i prema boksu.

– Boks treniram više od deset godina i to je moja strast. Osim zbog zabave, boks treniram i da bih ostala u vrhunskoj formi. Boks je dobra baza za moralne vrijednosti i principe i znatno me unaprijedio kao ženu. Da nisam manekenka, bila bih bokserka. Predrasude postoje, naravno. Na primjedbu da je to nekako muški sport, ja uvijek odgovaram “Zar je loše kad se djevojka može odbraniti” – kaže ova svestrana ljepotica.

Govorila nam je i o svojim planovima.

– Zamišljam svoju budućnost svakog dana kako u njoj napredujem sve više i više, kako mi je život intenzivan i zanimljiv iz dana u dan, kako živim punim plućima i ostvarujem svoje ciljeve korak po korak, polako i temeljno – zaključuje Nerma Juko.
 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Manekenka Nerma Juko: Boks me znatno unaprijedio / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.