Udruženje profesionalnih fudbalera u Engleskoj (PFA) upozorilo je da bi smanjenje njihovih plaća tokom pandemije koronavirusa izazvalo i manjak od čak 200 miliona funti (približno 227 miliona eura) u državnoj blagajni.

Predstavnici klubova Premijer lige i igrača razgovarali su o smanjenju plaća u iznosu od 30 procenata. Međutim, dogovor za sada nije postignut, prenosi AFP.

– Svi igrači Premijer lige žele i hoće da igraju svoju ulogu u pružanju značajnog finansijskog doprinosa u ovim teškim vremenima – navodi se u saopćenju PFA.

No, PFA insistira na tome da je previše jednostavno kritizirati multimilionere među igračima zbog toga što nisu lako pristali na „rezove“.

– Predloženi odbitak od 30 procenata tokom dvanaestomjesečnog razdoblja izjednačava se sa više od 500 miliona funti smanjenja plaća i gubitkom poreznih doprinosa većim od 200 miliona funti za Vladu – naglašava se u saopćenju PFA, te dodaje “šta znači smanjenje plaća ako se time smanjuje i novac namijenjen Državnoj zdravstvenoj službi”.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Manje novca za njihove plaće, znači i manje prihode državi na ime poreza / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.