“IVAN RAKITIĆ ostaje u Barceloni najmanje do kraja sezone. Odluka je pala”, piše Marca.

Španjolski list podsjeća da je bilo puno dvojbi proteklih mjeseci oko statusa hrvatskog reprezentativca u katalonskom klubu, ali sada se situacija razbistrila. Početkom sezone Rakitić je pao u drugi plan, Valverde ga je potpuno izostavio iz svojih ideja, ali na koncu je odlučio ostati.

Kao glavni razlog ovoj promjeni Marca navodi događaje posljednjih mjesec dana u kojima je Rakitić povezao četiri utakmice.

“U sve četiri Rakitić je bio izvrstan što ukazuje na to da je vratio svoj status prvotimca u Barceloni. Zbog toga je odbio sve ponude koje je imao na stolu i sve uložio na Barcelonu”, piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Rakitića nikada nije bilo dvojbe, uvijek je želio ostati na Camp Nouu. No procurila su imena klubova koje je odbio, a to su – Inter, Manchester United i Juventus.

Podsjetimo, Rakitić je bio blizu odlaska iz Barcelone ovo ljeto. Njegove su namjere bile da ostane u klubu, ali Valverde je sve promijenio izostavivši Hrvata iz nekoliko prvih utakmica u kolovozu. Od vitalnog igrača momčadi Rakitić je Valverdeu postao persona non grata. Nikada se nije saznalo zašto, a Rakitić je ostao vjeran Blaugrani jer vjerojatno nije dobio bolju ponudu izvana, piše Marca.

Zatim se priča promijenila i Rakitić je bio spreman otići u potrazi za minutažom, ali Valverde se predomislio, vratio ga u momčad na utakmicama protiv Borussije Dortmund, Atletica Madrida, Mallorce i milanskog Intera te natjerao veznjaka Hrvatske da odustane od odlaska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Marca: Rakitić odbio velikane i donio veliku odluku o svom statusu u Barci / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.