Predsjednik Kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić uputio je na posljednjoj sjednici redovno zastupničko pitanje u vezi s angažmanom Muamera Kosovca, glavnog revizora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo u Timu za borbu protiv korupcije u Kantonu Sarajevo.

Naveo je kako je u medijima objavljen niz tekstova o nemoralnim, a vjerovatno i nezakonitim dešavanjima u Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo tokom mandata bivšeg direktora Samira Turkovića, u kojima je centralnu ulogu imao glavni revizor ZZOKS, istovremeno i član Tima za borbu protiv korupcije u KS.

Marić je zatražio odgovor na pitanje šta će biti učinjeno u vezi s tim, prije svega u pogledu njegovog daljnjeg angažmana u Timu za borbu protiv korupcije KS, navavši kako je evidentno ozbiljno narušen i kompromitiran integritet glavnog revizora ZZOKS Muamera Kosovca.

– Neki mediji su objavili da sam ja pitao Vladu KS, a ustvari sam postavio redovno zastupničko pitanje, motiviran mnogim imenovanjima koja su u suprotnosti sa zakonom i htio sam da ukažem još jednom, a to činim sve vrijeme, jer je to opredjeljenje Saveza za bolju budućnost, da govorimo i ukazujemo na ono što bi moglo da kompromitira Vladu i sva javna preduzeća i agencije, a samim tim i Skupštinu KS i da se provjere ti navodi, jer mediji, prosto, bruje o tome – rekao je Marić za “Avaz”. 

Dodao je kako se “već stvara dojam da je poplava protuzakonitih i spornih imenovanja koja mogu da naštete interesima i Vlade i Skupštine KS, a samim tim se gubi i povjerenje građana koji svakodnevno čitaju o takvim primjerima kao što je taj o kojem navodim”. 

– Vrlo je osjetljiva ta agencija da se vodi računa o takvim primjerima, jer će ti ljudi kontrolirati sve nas, a i sve druge građane i red bi bio da budu imenovani u skladu sa zakonom i bez bilo kakvih hipoteka odranije – istaknuo je Marić. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.